Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΥΤΙΝΑ

Κυριακή 6 τ Απρίλη και ήρθε η ώρα . Είχα ραντεβού με φίλο στο Άργος για να δούμε το μέρος για το μελισσοστάσι . Μετά ... Βυτίνα για σημάδια στα έλατα.

8 το πρωί και ξεκινάμε από Θήβα...






Μετά λίγη ώρα βρεθήκαμε αισίως στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου. Ωραίος δρόμος βρε παιδιά! Δεν ξέρω ποιοι από εσάς έχουν περάσει την κακιά σκάλα αλλά τώρα... όλα καλά είναι.


Να και τα διόδια με νέες συμφέρουσες τιμές - για το κράτος φυσικά!






Βγαίνουμε μωρό μου βγαίνουμε μέσα από το τούνελ... και η αντανάκλαση της κερήθρας στο παρ μπριζ του αυτοκινήτου.





Και αφού χάσαμε την φωτογράφιση του ισθμού , να μαστε τώρα στο Άργος . Φωτογραφίζοντας το κάστρο... ξέχασα πως το λένε!!!




Και φυσικά πώς να λείψει από τις φώτο μας , αυτή με την μέλισσα που τρελαίνεται κυριολεκτικά μέσα στο άνθος της πορτοκαλιάς; !!!



Και ενώ στο Άργος όλα θύμιζαν καλοκαίρι , πάρτε μια γεύση από Μαίναλο... και είμαστε ακόμα στους πρόποδες.


Και να η Βυτίναααα....

Εδώ χιόνισε πριν λίγο , πήραμε τον δρόμο για Αλωνίσταινα ( αθάνατε Ελληνα !τι σημασία έχει αν η πινακίδα είναι στα Αγγλικά ; εμείς την Αλωνίσταινα την γράφουμε με Α Ι ) και βρήκαμε το μέρος μας ... βάλαμε και τα σημάδια και επιστροφή προς την Βυτίνα.

Ελπίζω σε κανά μήνα που θα φέρω τα μελίσσια να έχουν λιώσει και τα χιόνια


Από δω και πέρα μη ζητάτε πολλά πολλά διότι οι ταβέρνες στην Βυτίνα εκτός από εξαίσια μεζεκλίκια , σερβίρουν και ένα φοβερό ροζέ. Κατόπιν έντονου φαγοποτιού ξεχάσαμε την ιδέα του οδοιπορικού και δυστυχώς δεν έχει άλλες φώτο . Στο μέλλον θα παρουσιάσουμε την επιστροφή.



10 σχόλια:

BeeHappy είπε...

Η φωτογραφία με τη μέλισσα στο άνθος της πορτοκαλιάς είναι φετινή? Είναι τα άνθη σε τέτοιο σημείο αυτήν τη στιγμή? Από πληροφορίες που έχω θεωρώ ότι ακόμα είναι στην αρχή του μπουμπουκιού. Ποιά περιοχή του Άργους επισκεφθήκατε?

manos είπε...

Ελλαδα με τις ομορφιες σου!!!!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

beehappy ναι , φωτογραφεία τραβήχτηκε στην κεντρική πλατεία του Αργους την περασμένη Κυριακή . Πράγματι στα περιβόλια ή κατάσταση ήταν όπως την περιγράφεις . Ομως στην πλατεία της πόλης η ανθοφορία ήταν προχωρημένη . Επισκέυθηκα την περιοχή του αεροδρομίου για να τοποθετήσω εκεί τα μελίσσια , αλλά τελικά δεν βρήκα μέρος . Υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει στην ανέβρεση καλής τοποθεσίας ;

BeeHappy είπε...

Δυστυχώς και μας ένας φίλος, κάτοικος της περιοχής, μας εξυπηρετεί και χθες εγχειρίστηκε για χολή. Μάλλον θα πεταχτούμε αύριο ή μεθαύριο να ξεχορταριάσουμε ένα κομμάτι που τοποθετήσαμε και πέρυσι.

markos aliprantis είπε...

Πάντως εμένα οι πορτοκαλιές μου έχουν δέσει πορτοκάλια

beelovers είπε...

σήμερα πρίν να έρθω στην Πάτρα να δω τον γιό μου που σπουδάζει πήγα πρώτα στο Αργος Η πορτοκαλιά θέλει τουλάχιστον 10 ημέρες όπως είναι τώρα ο καιρός

IxNiLaTiS είπε...

Τι είναι τα «σημάδια» ;

melisettas είπε...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Παναγιώτη για να εξασφαλίσεις ένα μέρος στο οποίο θέλεις να βάλεις κάποια στιγμή τα μελίσσια σου , πηγαίνεις λίγο καιρό πριν και αφήνεις εκεί 2-3 κυψέλες ώστε να ξέρουν οι άλλοι μελισσοκόμοι πως το μέρος είναι "πιασμένο".
Συνηθίζουμε να εγκαθιστούμε το μελισσοκομείο μας το λιγότερο 100 μέτρα μακριά από άλλον συνάδελφο και 30 μέτρα μακριά από σπίτια και δρόμους.
Τα σημάδια χρησιμέυουν και σαν δείκτες μελιτοροής προς τις κυψέλες. τα επισκέπτεσε και βλέπεις αν υπάρχει ικανοποιητική συλλογή μελιού ώστε να φέρεις όλο το μελισσοκομείο σου.
Κώστα να σκεφτείς ότι είχε μπει ο Απρίλης και στος Αργος είχε μια φοβερή λιακάδα!

chaniabee είπε...

που να δούμε εμείς στην Κρήτη τέτοιους τόπους!!!! Μας έκανες μια όμορφη βόλτα !! αν και ηλεκτρονικά!