Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Διαμαντής παραμονεύει παντού !!!


O συγκεκριμένος ήρεμος και χαλαρός κάτω από μια κυψέλη.
Δεν τον είδατε; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα αλλά και το μεγάλο πλεονέκτμα της οχιάς. Κάλυψη , απόκρυψη , παραλάγή!!!



Για να τον δούμε πιο καλά....







Τώρα σαν κάτι να φάνηκε... ε ; Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι πριν την συνάντηση μου με την συγκεκριμένη οχιά , έτρεμα στν ιδέα , του να συναντήσω ένα φίδι στον δρόμο μου.

Κατά περίεργο τρόπο μετά την συνάντηση μας , κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά φιλική και δεν κουνήθηκε καθόλου για το δεκάλεπτο!!! περίπου που κράτησε η φωτογράφιση.

Πήρα την κυψέλη μου και πήγα στο καλό.

Δεν ξέρω πάντως αν είναι έτσι φιλικές πάντα οι οχιές. Για καλό και για κακό όμως , πριν πιάσετε την κυψέλη στα χέρια , ρίχτε μια προσεκτική ματιά από κάτω και να θυμάστε : Εχει πολύ καλή παραλαγή.

7 σχόλια:

Corfu bee είπε...

πω πω βρε δεν φαίνεται τίποτα λέμε ...μόνο αν την πατήσεις ε σίγουρα τότε θα το καταλάβεις

Anestis Ketsetzidis είπε...

Πάντα έχω τα φίδια στό μυαλό μου όταν είναι να τα μεταφέρω.Πριν χρόνια έριχνα κάτω από την κυψέλη μιά κουταλιά θειάφι,με αποτέλεσμα να μήν έχει ούτε αράχνες ουτε μυρμήγκια.Τώρα δεν το κάνω μάλλον από την πολύ σιγουριά.Οι οχιές είναι το πρόβλημα καί οχι τα άλλα φιδια.Προσόχη καί μάτια ανοίχτα.

İlhami Uyar είπε...

İt will be toxic and harmfull,you must take care everytime

zepos είπε...

H "φιλική" διάθεση της οχιάς εξαρτάται από την θέση που την βρίσκεις να παραφυλάει. Αν ήταν σε ήλιο δεν θα ήταν καθόλου φιλική και σίγουρα το ξάφιασμα που θα συνέβαινε με τα δάχτυλά σου δίπλα θα το πλήρωνες...
Η συγκεκριμένη ήταν κάτω από την κυψέλη και η ενεργειακή της στάθμη που ρυθμίζεται από την θερμοκρασία ήταν στο μείον!
Ψιλοκοιμώταν μάλλον...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Αργότερα έμαθα πως "απόσταση ασφαλείας" από την οχια είναι το 60 εκατοστά.Αυτή την απόσταση την είχα παραβιάσει. Ισως ο ζέπος έχει δίκιο. Οπότε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή!

Κωνσταντινος Αγγελόπουλος είπε...

H οχιά φημίζεταισαν ύπουλο ζώο,ετσι παρομοιαζονται κακοί άνθρωποι είναι το μονο απο τα φίδια που καμουφλάρεται και επιτίθεται ξαφνικά ενώ τα υπόλοιπα φίδια φεύγουν όταν αντιληφθούν κάποιο θόρυβο

beelovers είπε...

φαντάσου την τρομάρα μου όταν βρήκα μέσα σε ένα μελίσσι (μικρό) μια δενδρογαλιά πάνω απο μέτρο. πετάχτηκα πισω και φώναξα τον Ταξιάρχη αλλα που να πλησιάσει και αυτός . τελικα΄ο τσομπάνος που είναι στο νταμάρι του κοροπούλη την έπιασε και την άφησε να φυγει